Een wereldwijde reactie op orkaan Maria

   

Op 20 september 2017 raakte Orkaan Maria Puerto Rico, met verwoestende effecten. Baxter activeerde de wereldwijde reactie op de orkaan om de behoeften van patiënten en zorgverleners in de Verenigde Staten en onze medewerkers op het eiland te ondersteunen.  

Dankzij de implementatie van Baxter's orkaanvoorbereidingsplannen en de heroïsche inspanningen van onze medewerkers op het eiland, kon een beperkt aantal productielocaties binnen een week na het voorbijtrekken van de storm zijn activiteiten hervatten. En de productie kon eind 2017 weer volledig worden hervat na de aansluiting van al onze faciliteiten op het elektriciteitsnet van het eiland, wat begin 2018 leidde tot het hervatten van de productieniveaus van voorafgaand aan de orkaan. Alle op het eiland gemaakte producten zijn volledig beschikbaar.  

Betrouwbare en stabiele elektrische stroom was de sleutel tot het volledige herstel van de duurzame productieactiviteiten op het eiland. Baxter maakte gebruik van back-up dieselgeneratoren in alle faciliteiten op het eiland om de faciliteiten draaiende te houden tijdens de stroomonderbrekingen die optraden in de weken en maanden na de aan en zal dat blijven doen.

Baxter heeft zeer grote waardering voor de ondersteuning van de Departments of Health and Human Services and Homeland Security, de Food and Drug Administration (FDA), de Federal Emergency Management Agency (FEMA), Puerto Rico Power Authority (PREPA) en de gouverneur van Puerto Rico, Ricardo Rosselló, en hun medewerkers voor hun ondersteuning tijdens ons herstel.

Een wereldwijde reactie op het ondersteunen van de Amerikaanse productlevering

In Puerto Rico produceert Baxter MINI-BAG en MINI-BAG Plus (small volume parenterals of SVPs) containersystemen die primair worden gebruikt in de farmacie voor het samenstellen of bijmengen van een medicatie of als hulpmiddel bij de levering van een medicatie alsmede aminozuren en bepaalde voorgemengde producten.

Baxter facility in Aibonito, Puerto Rico
Baxter facility in Aibonito, Puerto Rico

Als hulpmiddel bij het ondersteunen van de productlevering voor de Amerikaanse markt activeerde Baxter gerichte herstelstrategieën overal in ons wereldwijde productienetwerk, waaronder samenwerking met de FDA om regelgevingsdiscretie te verzekeren voor de tijdelijke speciale import van bepaalde producten vanuit faciliteiten van Baxter in Ierland, Australië, Canada, Mexico, Engeland, Italië en Brazilië. Sinds in oktober 2017 de speciale import is begonnen, zijn miljoenen eenheden verzonden naar ziekenhuizen overal in de Verenigde Staten.

Baxter facility in Jayuya, Puerto Rico
Baxter facility in Jayuya, Puerto Rico

Naast de beschikbaarheid van SVPs, zijn de large volume parenterals van Baxter (LVPs, vaak “zoutoplossing” genoemd) volledig beschikbaar voor klanten buiten de VS. Baxter produceert geen LVPs in Puerto Rico en de orkaan Maria heeft de productie ervan niet onderbroken. Bovendien levert Baxter extra LVP-eenheden ter ondersteuning van de klantenvraag vanuit een productiefaciliteit in Mexico, via een permanente FDA-goedkeuring.

 

 

Voorbereiding voor de toekomst: Een wereldwijde benadering voor productlevering

Om extra productieflexibiliteit te creëren ter ondersteuning van toekomstige behoeften in de VS aan intraveneuze oplossing, werkt Baxter samen met de FDA wat betreft de permanente goedkeuring van verscheidene wereldwijde faciliteiten als alternatieve productielocaties, wat het Baxter mogelijk zou maken om bepaalde producten te importeren in de VS. Momenteel heeft de FDA permanente goedkeuring verleend voor de import van bepaalde SVP- en LVP-producten uit faciliteiten in Ierland, Spanje en Mexico.

Ondersteuning van Baxter medewerkers en gemeenschappen in Puerto Rico

Baxter bringing in humanitarian supplies to Puerto Rico.
Baxter bringing in humanitarian supplies to Puerto Rico

Baxter heeft in de periode na de storm snel gemobiliseerd om onze medewerkers en hun gemeenschappen te helpen. Onze medewerkers hadden niet alleen te maken met dagelijkse problemen om van en naar het werk te komen omdat vervoer en dienstverlening waren beschadigd of vernietigd, maar ze moesten zich bezighouden met de dringende basisbehoeften van hun eigen gezinnen en buren.

Baxter manufacturing facility in Puerto Rico providing water to the community.
Baxter manufacturing facility in Puerto Rico providing water to the community
 

Baxter hielp meer dan 2000 medewerkers in Puerto Rico bij het kopen van noodzakelijke dingen zoals diesel, voedsel, water en toiletartikelen. Wij coördineerden meerdere dagelijkse vluchten voor het transport van ongeveer 25.000 pond aan benodigdheden voor medewerkers. Wij distribueerden gasgeneratoren en propaan kooktoestellen en installeerden wasserettes in onze productiefaciliteiten om de persoonlijke behoeften van onze medewerkers te ondersteunen. En Baxter voorzag medewerkers van financiële ondersteuning om hun herstel te ondersteunen.

Toys collected by Baxter colleagues for the children of Baxter  employees in Puerto Rico.
Toys collected by Baxter colleagues for the children of employees in Puerto Rico
 

Wij voorzagen ook de gemeenschappen in de buurt van onze productiefaciliteiten van toegang tot drinkwater. De ondersteuning van onze medewerkers en hun gezinnen in Puerto Rico werd voortgezet in de weken en maanden na de orkaan. Tijdens het vakantieseizoen 2017 organiseerden onze medewerkers acties waarbij speelgoed, boeken schoolbenodigdheden en sportartikelen werden verzameld die werden verstuurd naar onze medewerkers en hun gezinnen op het eiland.

 

Gerelateerde verhalen