OLIMEL-portfolio voor voedingszorg

OLIMEL-portfolio voor voedingszorg

Het OLIMEL-portfolio is in de meeste Europese landen verkrijgbaar, maar het is mogelijk dat niet alle formuleringen in elk land verkrijgbaar zijn. OLIMEL is niet beschikbaar in de Verenigde Staten.

OLIMEL N12E

Het OLIMEL-portfolio omvat zeven unieke, op olijfolie gebaseerde, formuleringen voor parenterale (intraveneuze) voeding die aansluiten bij de persoonlijke eiwit- en energiebehoeften van patiënten.

Ernstig zieke patiënten en patiënten die een zware operatie ondergaan, hebben mogelijk vanwege een ziektegerelateerde slechte voedingstoestand een geavanceerdere behandeling nodig. Een slechte voedingstoestand treedt op als iemand na een trauma niet voldoende voedingsstoffen binnen kan krijgen. Onderzoek laat zien dat eiwit het belangrijkste macronutriënt lijkt voor genezing van wonden en voor het behoud van spiermassa gedurende deze periode1-5.  Niet alle patiënten hebben echter dezelfde voedingsvereisten.

Het OLIMEL-portfolio omvat een brede selectie formuleringen in het driekamersysteem van Baxter voor het evenwichtig toedienen van eiwitten en glucose voor elke patiënt. Een parenterale voedingsformulering met een hoog eiwitgehalte en een lipidenemulsie op basis van olijfolie wordt ondersteund door de richtlijnen van de European Society of Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN) en de American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (ASPEN).

NIEUW! Introductie van OLIMEL N12E/ N12

De nieuwste toevoeging aan de portfolio is OLIMEL N12E/ N12. Het verlies van spiermassa en vocht-overvulling zijn geassocieerd met negatieve klinische resultaten2-3, 6-8.  Met 76 g aminozuren per liter combineert OLIMEL N12E/ N12 de hoogste concentratie eiwit EN de laagste concentratie glucose, van alle beschikbare driecompartimentenzakken9-11. OLIMEL N12E/ N12 is beschikbaar met en zonder elektrolyten.

Verschillende voedingsbehoeften

Patiënten met matige metabole stress

OLIMEL N9E/N9

Bestemd voor patiënten met een hoge eiwitbehoefte en een lage energiebehoefte (bijvoorbeeld laat stadium IC of kankerpatiënten). OLIMEL N9E/N9 is verkrijgbaar met en zonder elektrolyten.

OLIMEL N7E

Bestemd voor patiënten in stabiele conditie met matige eiwitbehoefte en hogere energiebehoefte (bijvoorbeeld patiënten in de herstelfase). OLIMEL N7E is verkrijgbaar met elektrolyten.

Patiënten met lage metabole stress

OLIMEL N5E

Bestemd voor patiënten in stabiele conditie met matige eiwit- en energiebehoeften (bijvoorbeeld perioperatieve patiënten). OLIMEL N5E is verkrijgbaar met elektrolyten.

PERIOLIMEL N4E / OLIMEL PERIFEER N4E

Bestemd voor stabiele patiënten die behoefte hebben aan een kortdurende intraveneuze voedingsoplossing. PERIOLIMEL N4E / OLIMEL PERIFEER N4E is verkrijgbaar met elektrolyten.


Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) voor België:

N5E | N7 | N7E | N9 | N9E | N12 | N12E

Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) voor Nederland:

N4EN5E | N7 | N7E | N9 | N9E | N12 | N12E

Olimel samenstellingsoverzicht 

Olimel gebruikershandleiding


Klinische richtlijnen bevelen aan om dagelijks micronutriënten toe te voegen aan aan alle TPV-voorschriften12, mits de compatibiliteit is gecontroleerd.

Aanvullende informatie