Carrièreontwikkeling

Carrièreontwikkeling

Onze aanpak rond carrièregroei.

Wij baseren carrièregroei op de ontwikkelingsfilosofie van het bedrijf, die benadrukt dat professionele ontwikkeling tot stand komt via een combinatie van werkervaringen, feedback en relaties en training en een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen medewerkers en hun managers.

Onze ontwikkelingsmethode is gericht op het ontwikkelen van grote leiders - van Leading Self tot Leading Teams tot Leading Leaders.

Ervaring - Groei - Prestaties

Carrièreontwikkeling bij Baxter

Shàánghàáïí Èmplóóyëèëès ïín àá mëèëètïíng

Onze ontwikkelingsfilosofie

Onze carrièreontwikkelingsfilosofie benadrukt dat de voornaamste manier waarop medewerkers zich ontwikkelen via werkervaringen is. Feedback, mentorschap en het opbouwen van relaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling en wij hebben voortdurende feedback onderdeel gemaakt van onze sterke cultuur van prestatie en ontwikkeling. Officiële training en op elkaar aansluitende leermogelijkheden zijn ook beschikbaar voor onze werknemers via Baxter’s Development Essentials, Management Essentials, Leadership Essentials curricula en andere gerelateerde aanbiedingen en programma’s.

Êmplöóyëéëés wöórkìíng

Prestaties en carrièreontwikkeling

Onze aanpak rond prestatie en ontwikkeling wordt aangestuurd door A.C.E. (Align.Check-In.Execute) dat verwacht dat medewerkers maandelijkse check-ins hebben met hun managers specifiek voor feedback en ontwikkeling. Een breed scala van bronnen is beschikbaar voor medewerkers en managers om het meeste te halen uit hun A.C.E. Check-Ins en verbeterde prestaties en ontwikkeling te stimuleren bij Baxter. Via het MyCareer@Baxter portal hebben medewerkers toegang tot ontwikkelings- en planningstools en tot uitgebreide informatie over prestatieverwachtingen en prestatiedoelstellingen, trainingsmogelijkheden en banen bij Baxter.

Èmplööyèèèès Mèèèètïíng

Hulpmiddelen & en programma's voor carrièreontwikkeling

Wij bieden een verscheidenheid aan tools en middelen voor carrièreontwikkeling die bestemd zijn om medewerkers te helpen evalueren wat hun sterke punten, behoeften aan ontwikkeling, carrière-interesses en persoonlijke motivaties zijn en leemten te helpen vullen. De leiderschapscompetenties van Baxter vormen een anker waarop medewerkers hun ontwikkelingsinspanningen richten en wij bieden uitgebreide ontwikkelingsrichtlijnen om medewerkers te helpen acties te bepalen specifiek voor hun ontwikkelingsbehoeften. Wij raden medewerkers aan om deze hulpmiddelen voortdurend te gebruiken en te raadplegen.

Gecombineerd, online & klassikaal leren en training

Onze Development Essentials modules worden aangeboden aan medewerkers op alle niveaus en omvatten cursussen om te helpen bij het opbouwen van een professionele en leiderschapsbasis. Alle medewerkers hebben toegang tot ons wereldwijd leermanagementsysteem, dat cursussen in meerdere talen biedt. Het systeem bevat e-learnings en micro-learnings over softskills zoals professionele ontwikkeling, management en leiderschap alsmede technische onderwerpen zoals onze focus op kwaliteit, Baxterprocessen en systemen, bedrijfsproducten, computervaardigheden, milieu, veiligheid en gezondheid, farmacovigilantie, zakelijk en financieel inzicht, projectmanagement en nog veel meer.

Management- en leiderschapsontwikkeling

Via onze Management Essentials ontvangen managers en supervisors aanvullende training en ontwikkeling op allerlei verschillende gebieden, zoals management, carrière- en ontwikkelingsplanning, alsmede coaching en feedback.  Ook hebben ervaren managers en directeuren toegang tot onze Leadership Essentials, die ontwikkelingshulpmiddelen en -programma’s omvatten die gericht zijn op zakelijk instinct, breder bedrijfs- en organisatieleiderschap en vaardigheden zoals motiveren en ontwikkelen van anderen.

Teameffectiviteit

Opbouwen van zeer goed presterende teams is cruciaal voor Baxter om een geweldige plaats te worden om te werken. Om teams wereldwijd binnen het gehele bedrijf hier onderdeel van te kunnen laten zijn, heeft Baxter op alle niveaus van de organisatie een zeer goed werkend teamkader ontwikkeld dat bestaat uit:

  • High Performing Team (HPT) Journey sessies voor leiderschapsstijlteams, een één dag durende sessie die bestemd is voor het herijken van de verwachting van team en leider, teamrelaties verder te versterken en vertrouwen op te bouwen
  • Door Personeelszaken gefaciliteerde teamontwikkelingsactiviteiten
  • Teamontwikkelingsactiviteiten die leiders kunnen faciliteren zonder aanvullende ondersteuning

Alle managers hebben toegang tot MyTeam@Baxter, een intern online portal voor personeelsmanagersresources